کوکای من

سایت تخصصی قند خون و دیابت

سریعترین راه درمان دیابت نوع یک

۳۴ بازديد

  • تزریق انسولین

هر کسی که به دیابت نوع یک مبتلاست، باید انسولین تزریق کند. تشخیص اینکه فرد در طول روز چند نوبت باید انسولین تزریق کند، به عهده ی پزشک است.

اما تردیدی نیست که در صورت ابتلا باید از انسولین استفاده کنید.

پزشک با توجه به اینکه میزان قند خون فرد در چه سطحی است و با توجه به شرایط جسمانی بیمار، تعداد دفعات تزریق را معین می کند.

تزریق انسولین

این تعداد دفعات تزریق تا آخر عمر یکسان نیست و ممکن است بیشتر و یا کمتر شود.

در واقع هدف از تزریق انسولین، کنترل کردن قند خون است.

برای تزریق انسولین لازم نیست به مطب پزشک مراجعه کنید.

پس از تجویز انسولین، پزشکان این مورد را به شما آموزش میدهند.

بعد از آن شما می توانید خودتان از این دارو برای کاهش استفاده کنید.

۰ ۰

بهبود دیابت با داروهای گیاهی

۳۹ بازديد


درمان دیابتدر اولویت قرار دارد، به همین دلیل در صورتی که با علائم آن برخوردید درمان آن را به عقب نیندازید. در واقع دیابت زمانی به وجود می آید که در سوخت و ساز بدن مشکل ایجاد شود. این اختلال آغاز کننده مشکلی است که می تواند کل بدن را تحت تاثیر خود قرار دهد و زندگی فرد را با اختلال مواجه سازد.

یکی از مهمترین راهکارها که برای مقابله با دیابت موثر است، تشخیص به موقع است. اگر به موقع متوجه ابتلا به دیابت شوید، احتمالا می توانید در درمان هم موفق عمل کنید.

روش های مختلفی هم برای درمان دیابت وجود دارد. از روش های شیمیایی گرفته تا روش های طب سنتی. البته که بسیاری از این روش ها کنترل کننده قند خون هستند، نه درمان دیابت. با این حال نمی توان بدون هیچ درمانی زندگی با دیابت را ادامه داد.

برای اینکه بتوانید با دیابت به مبارزه بپردازید، باید اطلاعات خود را رد مورد این بیماری بیشتر کنید. در این صورت می توانید امیدوار باشید که بر دیابت به ویژه دیابت نوع دوم غلبه کنید. در ادامه به برخی نکات پیرامون این بیماری پرداخته ایم.

انواع دیابت؛ آیا دیابت ارثی است؟

بیماری دیابت در اثر قطع تولید انسولین در بدن به وجود می آید و باعث عدم کارکرد مناسب بدن می شود. علت این بیماری به صورت کامل مشخص نیست؛ ولی احتمال می رود این بیماری ژنتیکی باشد و یا عواملی چون بی تحرکی و چاقی عامل ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

بیماری دیابت به 2 دسته تقسیم می شود:

  • دیابتی که از بچگی در بدن وجود دارد، در این حالت بدن انسولین نمی سازد و مشکلات قند پیدا می کنند. به این دیابت نوع اول گفته می شود.
  • نوع دوم که بیشتر بزرگسالان درگیر آن هستند، بدن نسبت به انسولین مقاومت پیدا می کند و نمی گذارد انسولین کار خود را انجام دهند.

هر دو نوع دیابت باید کنترل شود در غیر این صورت مشکلات ساز خواهد بود.

مهم ترین علائم بیماری دیابت چه هستند؟

از علائم دیابت افزایش اشتها، تشنگی شدید، خشکی دهان، ادرار پی در پی، کاهش وزن ناگهانی، سوزن سوزن شدن در ناحیه پا، خشکی پوست مخصوصا در خانم ها، تاری دید، کم شدن هوشیاری، عفونت مثانه و پوست، زود رنجی و ... است. در صورت وجود این علائم باید به پزشک مراجعه شود و از طریق آزمایش خون، از صحت سلامت خود اطمینان یابید.

در صورت ابتلا، برای درمان دیابت پرهیز غذایی بسیار سفارش می شود تا وزن پایین آید؛ در این بیماران اشتها افزایش می یابد و میل این افراد به غذا زیاد می شود، با افزایش اشتها وزن بالا می رود و باعث می شود دیابت بدتر شود. تغذیه دیابتی ها باید پس از آزمایش های لازم و با توجه به میزان قند خون، وعده های مختلف غذایی تنظیم گردد. قند خون بیماران دیابتی در حالت گرسنگی پایین می آید، به همین علت برای این بیماران 6 وعده غذا، 3 وعده اصلی و 3 میان وعده توصیه می شود ولی باید به صورت کنترل شده و در ساعات معینی باشد.

۰ ۰

اصول ورزش و دیابت

۲۲ بازديد



به طور کلی بهترین نوع ورزش برای افراد مبتلا به دیابت “ورزشهای هوازی” هستند. لازم به تذکر است که ورزشها به دو نوع کلی هوازی و بی هوازی تقسیم می شوند. در ورزشهای هوازی شما به مدت حداقل 25-20 دقیقه با شدت کم یا متوسط و به طور مداوم به انجام ورزش می پردازید. در عوض در ورزشهای بی هوازی شما در یک مدت کوتاه فعالیت شدیدی را انجام می دهید و سپس استراحت می کنید (مثل وزنه برداری، بدنسازی، بسکتبال، فوتبال و تنیس). ورزشهای هوازی بیشتر موجب تقویت دستگاه قلب و گردش خون و ورزشهای بی هوازی باعث افزایش نیرو و حجم عضلات بدن می شوند.

از نمونه ورزشهای هوازی می توان به پیاده روی، دویدن آهسته یا دویدن روی نقاله، قایق سواری، طناب زدن، رقص، شنا، اسکی و دوچرخه سواری یا رکاب زدن روی دوچرخه ثابت اشاره کرد.

» شدت فعالیت ورزشی

معمولاً بعد از شروع فعالیت بدن، ضربان قلب شروع به بالا رفتن می کند تا به حداکثر مقدار خود برسد. این مقدار در سنین مختلف متفاوت است و به صورت زیر محاسبه می شود:

(بر حسب سال) سن- 220 =حداکثر تعداد ضربان قلب

به عنوان مثال در یک فرد 40 ساله حداکثر تعداد ضربان قلب به صورت زیر محاسبه می شود: 180=40-220

اگر ضربان قلب در حالت استراحت را 70 بار در دقیقه فرض کنیم محاسبه حداکثر تعداد ضربانی که قلب این شخص می تواند بیشتر از حالت استراحت داشته باشد، به صورت زیر است: 110=70-180 که به این مقدار جدید “حداکثر ضربان قلب ذخیره” می گویند.

 

۰ ۰

چند راه‌حل برای شروع ورزش در دیابتی ها

۲۴ بازديد

ممکن است در آغاز، انجام ورزش برای شما دشوار باشد؛ به ویژه اگر پیش از این عادت به ورزش کردن نداشته اید. 

کاری را انجام دهید که به آن علاقه دارید

انجام ورزشی که به آن علاقه دارید، از آن جهت اهمیت دارد که اگر به ورزشی که انجام می‌دهید علاقه نداشته باشید خیلی زود آن را رها کرده و از انجام آن خسته می‌شوید. با پزشکتان مشورت کنید و ورزشی را انتخاب کنید که برایتان بهترین گزینه است. 

از ورزش‌های سبک شروع کنید

درصورتی که پیش از این عادت به انجام ورزش نداشته اید، لازم است ورزش را از مقدار کم آغاز کرده و بتدریج آن را افزایش دهید. برای مثال می‌توانید ماشینتان را کمی دورتر پارک کنید، از پله‌ها بالا بروید یا همراه دوستانتان به پیاده‌روی بروید. از ورزش‌های سبک شروع کنید و طبق یک برنامه منظم مقدار آن را به تدریج افزایش دهید. 

یک همراه پیدا کنید

اگر کسی را پیدا کنید که شما را در انجام ورزش همراهی کند، علاقه و اشتیاق شما هم برای انجام ورزش بیشتر می‌شود. 

هدف گذاری کنید

برای مثال می‌توانید برنامه ریزی کنید که هر روز مقدار مشخصی پیاده‌روی کنید و یا 30 دقیقه هر آخر هفته ورزش کنید. لازم است در این باره واقع‌بین باشید. همیشه تصمیم‌هایتان را با پزشک خود درمیان بگذارید. 

برنامه ریزی کنید

هرچه منظم‌تر ورزش کنید، زودتر انجام ورزش برایتان به یک عادت تبدیل می‌شود. برای مثال می‌توانید تنظیم کنید که با همراهتان پس از صرف غذا پیاده‌روی کنید. سعی کنید بیشتر از 2 روز در هفته ورزش کنید. 

۰ ۰

بهترین ورزش برای دیابت نوع 2 چیست؟

۳۲ بازديد
   
ابتلا به دیابت نوع 2 یک دلیل دیگر به شما می دهد تا ورزش را در برنامه روزانه تان حتما بگنجانید. ورزش روزانه به شما این امکان را می دهد که کنترل قند خون موثر داشته باشید، فشار خون و کلسترول تان را مدیریت کنید و خطر عوارض دیابت از جمله عوارض قلبی، چشمی، کلیوی و عصبی را کاهش دهید.از مزایای ورزش برای کسانی که همین حالا با دیابت نوع 2 مواجه هستند، از این قرار است:

کنترل بهتر قند خون: با ورزش کردن مقاومت سلول های بدن به انسولین کم می شود و اثر انسولین در بدن افزایش می یابد.

کاهش چربی: ورزش منظم باعث کاهش چربی خون مخصوصا تری گلیسرید می گردد، و میزان چربی مفید خون را افزایش می دهد.

تعادل وزن: ورزش نقش بسیار مهمی در کنترل وزن دارد، و کنترل وزن نقش بسیار مهمی در کنترل دیابت دارد.

برای شروع فعالیت ورزشی باید ابتدا با پزشکتان مشورت نمایید. چناچه شما دچار عوارض دیابت شده اید برخی فعالیت های ورزشی برای شما ممنوع است. بنابراین پزشک ممکن است در صورت نیاز برای شما قبل از شروع ورزش چکاپ در خواست کند. که شامل معاینات قلبی، کلیوی و معاینه چشم است.

همچنین شما نیاز دارید برای دریافت بهترین برنامه ورزشی با پزشک تان در تماس باشید. مطمئن باشید که بهترین گزینه های ورزشی شامل ورزش های هوازی برای تقویت قلب و عروق است. این ورزش ها بنا بر آخرین دستورالعمل ها باید حداقل 150 دقیقه در هفته انجام شود.
۰ ۰

انواع دیابت چگونه درمان می شوند؟

۳۷ بازديد

انواع دیابت چگونه درمان می شوند؟

 

به هر نوع دیابتی که مبتلا باشید، لازم است ارتباط نزدیکی با پزشک خود داشته باشید تا بتوانید آن را در کنترل نگه دارید.

هدف اصلی درمانگران، حفظ سطح گلوکز خون در محدوده ی هدف است. پزشک‌ محدوده ی هدف مناسبتان را به شما خواهد گفت. محدوده ی هدف بر اساس نوع دیابت، سن و وجود یا عدم وجود عوارض متفاوت است.

اگر دیابت بارداری داشته باشید، محدوده ی هدف قند خون شما از افرادی که به انواع دیگر دیابت مبتلا هستند، کمتر است.

فعالیت بدنی در درمان دیابت نقش مهمی دارد. از پزشک خود بپرسید چند دقیقه در هفته را باید به تمرینات هوازی (ایروبیک) اختصاص دهید. رژیم غذایی نیز در کنترل مؤثر دیابت نقشی حیاتی دارد. همچنین باید همواره فشار خون و کلسترول خود را زیر نظر داشته باشید.

درمان دیابت نوع ۱

همه ی کسانی که به دیابت نوع ۱ مبتلایند، باید برای ادامه ی زندگی انسولین مصرف کنند. زیرا در این نوع دیابت صدمه به لوزالمعده دائمی است. انواع مختلفی از انسولین در دسترس است که شروع اثر، حداکثر اثر و طول اثر متفاوتی دارند.

انسولین درست زیر پوست تزریق می شود. پزشک به شما نشان می دهد که چطور به درستی آن را تزریق کنید و محل تزریق را به صورت چرخشی تغییر دهید. همچنین، می توانید از پمپ انسولین استفاده کنید؛ دستگاهی که بیرون بدن قرار می گیرد و می توان آن را برنامه‌ریزی کرد تا دوز خاصی را آزاد کند.

در حال حاضر، دستگاه های پایش مداوم گلوکز خون نیز وجود دارند که ۲۴ ساعته قند شما را کنترل می کنند. لازم است در طی روز سطح قند خون خود را پایش کنید. ممکن است لازم باشد داروهایی را برای کنترل کلسترول، فشار خون بالا یا عوارض دیگر مصرف کنید.

۰ ۰

انواع نادر دیابت چیست؟

۲۸ بازديد

متخصصان برآورد می کنند، ۱ تا ۵ درصد موارد تشخیص دیابت از انواع نادر آن باشد؛ دیابت خود ایمن پنهان در بزرگسالان (LADA)، دیابت آغابارز شده در زمان بلوغ جوانان (MODY)، دیابت مرتبط با فیبروز کیستیکسیستیک فیبروزیس (CFRD) از این جمله اند. در ادامه، انواع نادر دیابت و چیزی که آنها را در دسته ی دیابت قرار می دهد، بررسی کرده ایم.

LADA

LADA (دیابت خودایمن پنهان در بزرگسالان) نادر است و به عنوان دیابت دیرآغاز (late-onset) شناخته می شود. بیشتر بزرگسالان مبتلا به LADA، بیشتر از ۳۰ سال دارند. پیشرفت این بیماری کُند است و گاهی با دیابت نوع ۲ اشتباه گرفته می شود.

بیماران LADA، (مشابه بیماران نوع ۲)، می توانند در آغاز بیماری با داروهای خوراکی، ورزش و رژیم غذایی دیابت خود را کنترل کنند، ولی به تدریج، لوزالمعده به کلی تولید انسولین را متوقف می کند (مشابه بیماران نوع ۱). در این صورت تزریق انسولین ضروری خواهد بود. این مسئله ممکن است از چند ماه تا سال ها بعد از تشخیص طول بکشد.

دیابت تک ژنی (Monogenic)

دیابت تک ژنی نوع کمیابی از دیابت است که به واسطه ی یک جهش ژنتیکی رخ می دهد. این بیماری حدود ۱ تا ۲ درصد موارد دیابت را به خود اختصاص می دهد، هرچند ممکن است شیوع آن تا ۵ درصد هم برسد. این دیابت مشخصه های هر دو نوع ۱ و ۲ را دارد و اغلب با یکی از این دو نوع که مرسوم ترند، اشتباه گرفته می شود.

۰ ۰